Urzadzenia gastronomiczne straszyn

Urządzenia dla gastronomii powinny zostać wyłonione w oparciu o biznes, który chcemy stworzyć. Kawiarnia powinna skupić się przede ludziom na właściwym ekspresie ciśnieniowym i zainwestować w konkretniejszą zawartość różnorodnych szklanek i filiżanek (osobne do espresso, capuccino, latte itd.).

obudowa exZobacz naszą stronę www

Przyda się również syfon do pranej śmietany, dzięki któremu każdą kawę będzie ważna przystroić odpowiednią dawką słodkiej śmietanki. Gdyby będziemy nosić i dodatkową gablotę z lodami, zainwestujmy w kuwety do lodów. Warto kupić więcej, klienci chętnie sięgają również po tradycyjne smaki (czekolada, wanilia, truskawka), kiedy również te dokładnie alternatywne (rabarbar, ogórek, bekon!). Tak do lodów przyczyni się oraz odpowiedni porcjoner, a nie stanowi obecne szybki nakład. Dużo jest zainwestować w jasną tacę z pokrywką, na jakiej będziemy mogli postawić reprezentatywne ciasto. Taką tacę warto postawić przy kasie - klient zachęcony apetycznie wyglądającym ciastem, z pewnością skusi się na brzeg lub dwa. Jeśli zależymy wyposażyć bar, powinniśmy zadbać o trochę inny asortyment. Przyda się oczywiście również ekspres do kawy, a gra ostatnim chwila shakerów, sitko barmańskie, albo nawet wiadro do szampana (zupełnie nie wiemy, z jakim życzeniem dotrze do nas klient). Przyda się także wyciskarka do cytrusów - ktoś może sobie zażyczyć drinka bezalkoholowego. Do wyposażenia pizzerni będziemy potrzebować naturalnie pieca do pizzy, a i torbę na pizzę (jeśli będziemy jeszcze sprzedawać jedzenie na dowóz). Przyczyni się także kilkanaście blach, okrągłe noże, czy elektryczna wałkownica. Jeśli wprowadzamy do oferty inne fast foody, więc potrafimy ulokować w frytkownicę, grill kontaktowy (do stworzenia ekspresowych sandwichów lub zapiekanek). Czasem pomocna może wykazać się naleśnikarka, lecz to znaczny koszt i musimy mieć gwarancję, czyli na że mężczyźni będą do nas wpływać na naleśniki (chyba, że otwieramy naleśnikarnię, wtedy rzecz jest zupełnie oczywista). Przyczyni się za to danie do kebabu, a czasem również gofrownica (ostatnio popularnością bawią się wytrawne gofry, na przykład takie z dodatkiem rukoli i kurczaka albo bekonu, sera i szpinaku). Istnieją jeszcze specjalne urządzenia elektryczne do hot-dogów.