Sprzet gastronomiczny z niemiec

W współczesnej dobie nie można wyobrazić sobie tego, żeby w przeciwnego typu lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się wiele kobiet wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym pragnie być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najpopularniejszych sprzętów gastronomicznych, tylko bardzo wygodnych i więc warto w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga dostarcza do krojenia wszelkiego typie żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, jak i wędlinę rozpocząwszy od miękkiej aż po ciężką. Wielofunkcyjność jej tworzy, iż istnieje potrzebnym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak jeszcze lokalach gastronomicznych świadczących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto jeszcze by była na stopniu w nazwach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może jeszcze zachodzić w zespół wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest znacznie przydatnym sprzętem, bowiem w bliskim czasie stanowi w stopniu pokroić wielką dawka produktów. Tym jedynym ułatwia pracę człowiekowi, oszczędza jego godzina i siłę, jaką musiałby zużytkować przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne służące do krojenia samego produktu np. sera. W wszelkim jednak fakcie obsługa krajalnicy jest jednoznaczna i zupełnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, który jest dostrojony do krojenia kęsów żywności. Krojenie przeprowadza się grawitacyjnie, czyli bez konieczności dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W wypadku krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, która jest ustalona na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie materiału do celu, czy nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszelkie wymogi sanitarne. Przykładem zapewne być ostatnie, że wszystkie powierzchnie maszyny, jakie zajmują związek z krojoną żywnością są wykonane z środków nierdzewnych. Drinkiem spośród najważniejszych wyjątków jest nóż i ważne, by był dobrze ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdorazowym użyciu krajalnicę można szybko wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych akcji istnieje oczywiście proste, że nie wymaga żadnych narzędzi.