Sprzet agd do zabudowy amica

Prowadząc restaurację kuchnia winna być wyposażona w ogromną ilość profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy chociaż w wielkiej ilości od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu potrzebne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo toż stanowi elementem wielu tradycyjnych polskich dań. W niewielkich firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta mała, ręczna, zwykła szatkownica, stworzona z plastiku czy drewna, dzięki jakiej można także przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej tworzy się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu konieczny jest sprzęt innego rodzaju, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Zwiększa się też często w średnich zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

http://www.polkas.pl/Pl/produkt/program-gastro-pos/

Taka szatkownica jest bardzo wytrzymałym sprzętem o dużej jakości, która charakteryzuje się i prostą obsługą. Sprzęt ten tworzy się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której przesuwa się poszatkowana kapusta. Szczególnie ważną grupą są noże wykonane ze byliśmy nierdzewnej, które mogą obsługiwać przez duży czas czasu. Szatkownica potrafi istnieć urządzona na żądanie w drugie pozostałe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W współzależności od potrzeb można ponadto zakupić przystawkę, która pozwoli szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają wpływ na sposób cięcia - potrafią więc żyć delikatne kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest tylko szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.