Oplacalna produkcja 2014

Jakiś termin temu w Licznej Brytanii poszła na jaw afera powiązana z dodawaniem koniny do prowadzonej wołowiny, co sprawiłoby wycofywanie podejrzanych produktów mięsnych z asortymentu sieci handlowych w Zachodniej Europie. Niestety, z wieloma podobnymi skandalami jesteśmy do wykonywania niemal na wszystkim kontynencie europejskim. Przecież w Szwajcarii odkryto, że w biznesach zamiast polędwicy wołowej sprzedawano specjalnie opracowaną i zabarwioną na czerwono wieprzowinę. Niemcy jednak ze zgrozą odkryli, iż drogie jajka teoretycznie wychodzące z chowów ekologicznych, w realizacji zaprezentowały się jajami zniesionymi przez kury klatkowe w fermach Dolnej Saksonii i Meklemburgii.

Opisywane nadużycia związane z działalnością producentów żywności i hurtowniami wędlin stoją się potwierdzeniem będącego już trendu, wedle którego to cwane oszczędności są receptą na zajęcie rynku, i taż jakość mięsa jest jedynie sprawą marginalną. Tajemnicą poliszynela jest fakt, iż powszechnie używaną technologią w hurtowniach wędlin jest faszerowane przetworów mięsnych solankami poprawiającymi ich wielkość. Nastrzykiwarki za pomocą tysięcy igieł pompują w ciało wodę z treściami konserwującymi, wypełniaczami i polifosforami. Zwiększa to opłacalność produkcji wyrobów mięsnych, ponieważ solanka stanowi nieraz nawet połowę wagi wędliny, co oznacza, iż z kilograma mięsa można osiągnąć półtora kilograma wyrobu wędliniarskiego. Należy przyciągać uwagę na kartki kupowanych przez nas wędlin i zapobiegać tych, które zostały napompowane chemią.

http://marktest.pl/at-biostenix-sensi-oil.html Biostenix Sensi Oil - Produktbeschreibung

Wszystko to dzieje się w majestacie prawa, albowiem zamiast przestrzeganych niegdyś receptur i norm regulujących produkcję wędlin wysokiej klas, aktualnie właściwie wszystek produkt mięsopodobny że istnieć legalnie sprzedawany za pośrednictwem hurtowni wędlin. MOM, (czyli tzw. mięso oddzielone mechanicznie) to nazwanie odpadów mięsnych powstałych po oddzieleniu szkieletu z ciała właściwego. Ścięgna, chrząstki, szpik, tłuszcz, błony, skrzydła, rozdrobnione kości, resztki piór oraz sierści przeciskane są pod ciśnieniem przez separator, zaś uzyskana miazga stanowi ważny wsad najtańszych wyrobów mięsnych. MOM nie zawiera praktycznie żadnych wartości odżywczych, natomiast jest wzbogacone przeciwutleniaczami, olejami, emulgatorami, polifosforanami i polepszaczami smaku. Warto więc wydać trochę daleko na sprawdzone produkty dobrej jakości zamiast truć organizm...