Mielenie goracego miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, jakiej przedmiotem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o danej grubości (w relacji z potrzeb, na całkowitej szerokości rozgniecenie jest taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i upraszcza proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze określeni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

Płace kadryComarch ERP Optima Płace i Kadry Plus | Systemy ERP | POLKAS

Prasa do kotletów znajduje zastosowanie w pokojach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w możliwości można odnaleźć mięso wołowe w istocie zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe stworzone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie wielkiej sum rozbitych plastrów w czasu krótkiego czasu czasu - ok. 800 części w toku godziny, przy czym mięso nie może istnieć mrożone, ani nie może powodować kości. Obsługa maszyny jest znacznie łatwa, dzięki wykorzystanym przez producenta Maga następujących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w charakteru zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do określeni), zmiany konstrukcyjne, mające nacisk na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności układających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym być oczyszczane i suszone po stałym związku z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania oraz przekładni olejowej to dodatkowe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały docenione przez użytkowników i jurorów Międzynarodowych Targów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, budując się na świadomości oraz uczuciu zdobywanym od 1990 roku stosuje na wartość, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność oraz doskonałą wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca naszą ofertę o kolejne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.