Jedzenie instagram

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że zrobię pewnego sposobu niespodziankę dla mojej dziewczyny. W projektach miałem dwudaniowy obiad i deser dany w środowisku wina i świeczek zapachowych ze znajomego marketu budowlanego. Pierwszy pomysł - przegrzebki. Bardzo komfortowe danie, ale i trudne w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba wiedzieć dobrze usmażyć, aby wyjąć z nich spełniam smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest nieco mierny. W zasadzie mógłbym stwierdzić, że początkujący, gdyż obecne istniałoby prawie prawdy. Wyszukałem w internecie przepis na te sandżaki. Że był problem ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było powiedziane po angielsku! No, ale nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i spadamy na żywioł, zgodnie z intuicją kucharza (której ewidentnie nie mam). Postanowiłem, że wręczę te małże w otoczeniu warzyw. Jednakże zapomniałem, że trzeba te warzywa najpierw obrać i pokroić. Rozpoczynał się stresować, bo czasu było jeszcze mniej a ja byłem wysoko w tle. Zaczynam kroić warzywa, pech nie chciał, że dotarłem na nasz palec... No, a jak istotny mężczyzna nie dałem za wygraną. Spotkał na plan - szatkownica do warzyw. Zatem istniał naprawdę strzał w dziesiątkę. Nie nieco, że zaoszczędziłem kilka sekund na krojeniu to wciąż nie musiałem bać się o nasze istnienie przy zastosowaniu szatkownicy. Jeżeli to całość istniałoby obecnie gotowe nałożył na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się dokładnie tak jak na obrazku ze strony internetowej, na jakiej znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że posiadał zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do bliskiego sklepu po żurek w słoiku i wyrzuciłbym go do garnka a wtedy tylko doprawiłem. Na deser był wypracowane już wczas w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się gdyby to uczynić dzień wcześniej, gdyż nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - ostatnie mało sekund, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Kobieta była zdziwiona i doskonała szacunku dla moich umiejętności kulinarnych.